Pedagogiska pärlor 2023

Här finns de Pedagogiska pärlorna från år 2023 samlade allteftersom de publiceras. Materialet kan användas från förskolan till vuxenverksamheter – välj ut, anpassa och utveckla efter vad som passar dig och din grupp. Varje blad innehåller en lista med korta tips och två mer utarbetade övningar. En är inriktad på diskussion, analys eller utforskande och i den andra har någon dag i almanackan fått inspirera till skapande.

Maj

Här handlar det mycket om att gå ut och möta våren. Missa den inte! Hur långt har den kommit där du bor? Regnbågspyssel är månadens kreativa övning, det kan passa när som helst men här har vi kopplat det till 6 maj, Regnbågsfamiljernas dag, en dag som också passar för naturutflykt, varför får du veta i Pedagogiska pärlorna här.

Pedagogiska pärlorna för maj 2023 som pdf

April

Efter den långa vintern är våren verkligen här. Vårens högtider kan vara glada men ändå ha en allvarlig grund, läs om Pesach och om Romernas nationaldag till exempel. När ramadan avslutas funderar vi på vad givmildhet är och hur vi kan öva oss i detta. Ta sedan en Skärmfri vecka och skapa egen konst på Världens konstdag

Pedagogiska pärlorna för april 2023 som pdf

Februari

Februari är en kort månad men i almanackan händer det mycket! Välj de övningar och tips i Pedagogiska pärlorna som passar er grupp – kanske fokuserar ni på språk? Eller känslor? Eller historia? Här finns faktiskt allt.

Pedagogiska pärlor för februari 2023 som pdf

Januari

Gott nytt år! Och hoppfullt! (Läs om Kaninens år). Flera nyår firas i januari. Gissa hur många och räkna sedan efter på januarisidorna i Mångkulturella almanackan! Här kommer 2023 års första Pedagogiska pärlor. Årets tema i almanackan är rörelse, det kommer att återspeglas i pärlorna hela året.

Pedagogiska pärlor för januari 2023 som pdf