Pedagogiska pärlor 2021

Här finns de Pedagogiska pärlorna från år 2021 samlade allteftersom de publiceras.


Januari
En måne är en himlakropp som kretsar kring en planet eller asteorid i ett solsystem … Månen är temat i Mångkulturella almanackan 2021 vilket också kommer att märkas i årets Pedagogiska pärlor. Vi inleder med att nu i januari skrövla ihop och veckla ut en egen snygg måne. Gott nytt år!

Pedagogiska pärlor för januari 2021 som pdf!

bild på pdf

Februari
Vi går mot ljusare tider men i februari är kvällarna fortfarande ganska mörka. Vi passar på att göra islyktor och pratar om ånger och förlåtelse. Vi läser om rymdkvinnor och lär oss hälsningsfraser på olika språk av varandra.

Pedagogiska pärlor för februari 2021 som pdf!

Bild på pdf

Mars
Vi uppmanar till att lyfta kvinnliga förebilder på Internationella kvinnodagen och att berätta om ditt eget liv på Världsberättardagen och låta din berättelse sparas i ett arkiv. Kanske är du en förebild för någon i framtiden.

Pedagogiska pärlor för mars 2021 som pdf!

April

April, april. Aprilskämt och kanske lite lurigt aprilväder. Och påsk både i början och i slutet av månaden. Läs och prata om dagar som flyttar på sig.
Gör rymdbilder med bakpulver och socker. Och dansa tillsammans.

Maj

Många skolor och förskolor planterar under våren. Passa på att tänka på insekterna också på Biologiska mångfaldens dag. Prata om att familjer kan se ut på olika sätt i samband med Regnbågsfamiljernas dag och fira Förskolans dag så som ni tycker att den firas bäst.

 

Juni, juli, augusti

Här är sommarpärlor! Såväl solen som månen som stjärnorna finns med. Solpyssel och samtal om ditt eget namn och månaders namn kan vara sysselsättning hemma eller i verksamheter. Kanske en regnig dag, eller i skuggan av ett träd.

Pedagogiska pärlor för sommaren 2021 som pdf!

November

Flygande luftskepp, fantastiska vattenväsen och fröer med inneboende hemligheter. Även i mörkaste november är världen full av underverk att undersöka. I början av
månaden finns övningar som handlar om språk –
och det behöver vi ju alla för att utforska världens
underverk.

Pedagogiska pärlor för november 2021 som pdf!

 

December

 I december finns många dagar för mänskliga rättigheter. Återanvänd årets almanacka i vinterpyssel som leder tankarna till nästa års almanacka. Sammanfatta året som gått i din egen årskrönika.

 

 

 

 Pedagogiska pärlor 2021