Pedagogiska pärlor 2020

Här finns alla de Pedagogiska pärlorna från år 2020 samlade.


Januari
Årets almanacka har mat som tema och bland övningarna här kommer det finnas ätbara inslag och odlingstips. Vi börjar med att bjuda fåglarna på något gott.

Pedagogiska pärlor för januari 2020 som pdf!

Februari
Årets almanacka har mat som genomgående tema. I februari månads Pedagogiska pärlor får ni läsa om piroger, så jordgubbar och ha ett semmelsamtal.

Pedagogiska pärlorna för februari som pdf!

Mars
I mars kan ni så grönt sabzeh, räkna ut en pannkakas omkrets och göra egna väderprognoser.

Pedagogiska pärlor för mars 2020 som pdf!

April
Eftersom många just nu studerar på distans har april månads Pedagogiska pärlor i år fokus på saker som kan göras hemifrån solitärt, eller tillsammans på distans.

Pedagogiska pärlor för april 2020 som pdf!

bild på pdf-en med övningar

Maj
I maj fortsätter vi som i april med tips som fungerar för distansundervisning och försöker också uppmuntra till utevistelse nu när våren är här.

Hämta Pedagogiska pärlor för maj 2020 som pdf

Juni & juli
Det finns biologisk mångfald överallt; uppmärksamma växterna i ert närområde och ge dem den respekt de förtjänar. Pynta dina nycklar med regnbågsfärger.

Pedagogiska pärlor för juni & juli 2020 som pdf!

September
I september infaller Skolans dag och Internationella läskunnighetsdagen. Vi tipsar om att ge er ut att plocka äpplen med en egengjord äppelplockare och att lyfta miljöfrågor på Ozonskiktets dag och Bilfria dagen.

Pedagogiska pärlor för september 2020 som pdf!

Oktober
Kan vi göra något för att begränsa naturkatastrofer? Kan vi påverka kommunen att skriva så att vi förstår? Kan vi göra sociala medier tillgängliga för fler? Att se sin egen roll i något stort kan skapa hopp och handlingskraft.

Pedagogiska pärlor för oktober 2020 som pdf!

November
Två månader kvar av temat MAT i almanackan. Vi tipsar om att plantera vitlök, diskutera favoriträtters ursprung och låta naturen inspirera till en bordsdekoration för mysiga höst- och vintermåltider.

Pedagogiska pärlor för november 2020 som pdf!

Bild av pdf Pedagogiska pärlor november 2020

December
Året går mot sitt slut. Här är 2020 års sista exemplar av Mångkulturella almanackans pedagogiska pärlor. Vinterpyssla, drick varma drycker och måla fyrverkerier. Hoppas vi ses 2021!

Pedagogiska pärlor för december 2020 som pdf!

bild av pdfPedagogiska pärlor 2020