Köp almanackan!

Matematik, mens, mytologi, månader, minoriteter …

Månen står i centrum för Mångkulturella almanackan 2021 som utkommer 20 oktober.

omslaget almanackan 2021

Månen är en naturlig tidmätare och grunden för många kalendrar. I årets Mångkulturella almanacka förklarar vi så mycket vi kan om månens betydelse för tideräkning. Solen får också vara med på några ställen.

Ordet månad har med månen att göra på vårt språk, och på många andra. En månad motsvarar ungefär ett månvarv kring jorden, från nymåne till nymåne. 2021 står månadernas namn stort på svenska och också med mindre stil på sju andra språk. Två uppslag per månad. Illustrationer Irene Thisner.

Mångkulturella almanackan innehåller alla de stora religionernas högtider, folkliga firanden, internationella dagar och mycket mer.

Pris: 135 kr + porto.
Mängdrabatt: Köp 10 eller fler för 120 kr styck.

Beställ här!

Återförsäljare för Mångkulturella almanackan 2021

Stockholm: Kulturhusets shop, Sergels torg

Södertälje: KoKoBello barnbutik, Nygatan 4

Uppsala: Upplandsmuseet, S:t Eriks torg 10

Denna ”lista” uppdateras!

 

Mångkulturella almanackan 2020 har mat som genomgående tema. Här finns berättelser och intervjuer om måltidstraditioner och fester, här finns recept och odlingstips! Från slutet av april sänkte vi priset till 25 kronor styck. Den går fortfarande att beställa.

Beställ i vår webbshop!

 

Mångkulturella almanackan ges ut i samarbete med Studieförbundet Bilda och med  Ålands landskapsregering. Den kommer bland annat att användas i förskolor och skolor på Åland.