Mångkulturella almanackan 2023 – det handlar om rörelse

 En almanacka för gemenskap, trivsel och inkludering i en värld som rör sig allt snabbare. Snart kommer Mångkulturella almanackan för 2023 ut.

2023 års genomgående tema är rörelse. Som alltid innehåller den alla de stora religionernas högtider, folkliga firanden, de nationella minoriteternas dagar, internationella dagar och mycket mer.  I år med extra fokus på folkrörelsernas dagar.

Under en dryg månad före släppet erbjuder vi alla trogna följare och användare att köpa den till ett lägre pris. Fram till 20 oktober kostar en almanacka 120 kronor. Vid köp av fler än tio kostar de 95 kr styck. (Frakt tillkommer) Efter 20 oktober gäller ordinarie pris: 149 kr styck, mängdrabatt vid köp av fler än tio 130 kr styck.

Beställ här!

Form och illustration: Iréne Thisner. 48 sidor. 195 x 296 mm. Häftad med hål för upphängning.

Rör sig tiden framåt? Rörelse leder till nya perspektiv. All tradition är förändring, det har vi sagt i varje Mångkulturell almanacka i alla år. Och med det menar vi att en tradition är något som upprepas, men också hela tiden förändras och är i rörelse.

Rörelse är 2023 års genomgående tema. Vi berättar om högtider som utgår från någon faktisk fysisk rörelse – där finns pilgrimsvandringar och himlafärder, Lucia-tåg och Halloween-bus, flykt och migration.

Det finns andra rörelser som skapat märkesdagar i almanackan, nämligen folkrörelserna. Från slutet av 1800-talet har människor organiserat sig i folkrörelser kring frågor och behov. Alla de gamla folkrörelserna finns fortfarande kvar, och nya bildas när människor organiserar sig kring frågor som är viktiga för dem. Varje rörelse som kämpar för något etablerar förr eller senare sina egna minnesdagar. (Och ofta dessutom en flagga).

Sedan har vi, inte att förglömma, de rörliga dagarna som ibland rör sig på ett förbryllande sätt.

Välkommen att hoppa in i 2023 med oss!