Inför Moder Jords dag

I år sammanfaller Moder Jords dag, den 22 april, med undertecknandet i FN i New York av klimatavtalet (COP21) som förhandlades fram i Paris i slutet av förra året. Hedrandet av Moder Jord, och försvaret av henne, pågår överallt på jorden, inte bara på Moder Jords dag. Ett av många exempel är Boodla, stadsodling mellan Alby och Fittja.

– Det finns inga alternativ – antingen så accepterar man att man är sista generationen eller så gör man inte det, så säger Agnes Fischer från Boodla.

Boodla är en verksamhet för urban odling som finns vid LM Ericssons gamla villa mellan Alby och Fittja.  Här planterar man träd och sätter potatis för att förmedla kunskap om odlingsprocessen. Här arbetar tre trädgårdsmästare med olika inriktningar.

IMG_3289

Demokratiodling  är ett projekt som drivs av Studiefrämjandet Stockholms län och Boodla: